Ejendommen | Bofælleskabet Askebakken

Bofælleskabet Askebakken

Ejendommen

Lidt historie

Andelsboligforeningen Askebakken blev stiftet i marts 1983.

Baggrunden var den store interesse, som viste sig i forbindelse med opbygningen af Bofællesskabet Uldalen, som er et år ældre end Askebakken.

En gruppe mennesker fandt således sammen om at skabe endnu et bofællesskab.

Infofolderen fra 1995 præsenterer yderligere information som stadig danner roden for bofælleskabets virke i dag.

Beliggenhed

Bofællesskabet Askebakken ligger i den nord-vestlige del af Nørresundby på hjørnet af Lindholmsvej og Uldalsvej. Vores nærmeste nabo er bofællesskabet Uldalen, som fungerer stort set på samme måde som Askebakken, men de to bofællesskaber er alligevel to helt selvstændige enheder.

Cykelafstanden til Aalborg centrum er ca. 3 km – det vil sige 10 til 15 minutter på cykel, og vi har meget fine busforbindelser til byen lige uden for døren, samt nærbane til Aalborg Banegård. Området er præget af gode rekreative muligheder – først og fremmest Lindholm Høje, Urtehaven og Vandskibanen, men Hammer Bakker ligger heller ikke længere væk, end det er muligt at cykle derop.

På mindre end 5 minutters gang er det muligt at klare indkøbene i enten Netto eller Rema 1000, eller at købe en pizza i en af de to lokale pizzariaer; “Prinsens Pizza og Grill” og Da Marino. Tager du cyklen i stedet kan du på 5 minutter nå ned og købe rundstykker hos Den Gyldne Kringle på Thistedvej.

Beliggenhed

Bebyggelsen

Bebyggelsen fremtræder tæt, men det afhjælpes af, at der er gode friarealer. Friarealerne er indrettet afslappet til ”udeliv” med stor terasse, køkkenhave, bålplads, sladrebænk m.m. Der er ingen biltrafik i bebyggelsen.

Boligerne

Askebakken består af 17 rækkehuse i 3 forskellige størrelser.

Den største hustype er på 110m2, den mellemste er på 86 m2, og den mindste er på 62 m2. Alle typer er i 2 etager, og i de fleste huse er der derudover indrettet en hems. Husene er bygget i rustikke naturmaterialer med vandskurede vægge og klinkegulv eller trægulv. Alle huse er indrettet med eget bad og toilet og eget køkken. Til hvert hus er der en terrasse og en lille have.

På trods af vores fremskredne alder fremstår husene velholdte, det skyldes at vi altid prioriteret vedligeholdelse højt i vores planlægning.

Boligerne

Hvad er et bofællesskab?

Et bofællesskab er en boform, hvor der er åbnet mulighed for fællesskab omkring en række praktiske og sociale gøremål.

Dette fællesskab kan selvfølgelig opbygges i mange sammenhænge, men til forskel fra andre boformer har vi her et fælleshus, hvor et godt socialt liv har mulighed for at trives.