Livet i Askebakken | Bofælleskabet Askebakken

Bofælleskabet Askebakken

Livet i Bofællesskabet Askebakken

Fællesspisning

Hos Bofællesskabet Askebakken prioriterer vi fællesspisning meget højt. Fælleshuset danner rammen omkring den daglige spisning. Der er fællesspisning alle hverdage, og deltagelse er frivillig. Maden i fælleshuset laves af et madhold på 2-3 personer, og hovedreglen er, at alle beboere skal lave mad to gange hver måned.

Som hovedregel er maden sund og nærende med masser af friske, økologiske grøntsager. Den ugentlige menu bliver sammensat på skift af beboerne, som finder og deler opskrifterne til hver af dagene. Deltagelse i fællesspisning koster 35kr. pr. mand, og 45kr. om fredagen, da vi her slutter med en dessert.

Efter spisningen er der mulighed for at drikke en kop kaffe, læse avisen, spille et brætspil eller sludre lidt med hinanden.

Arbejdslørdage

Arbejdslørdag afholdes fire til seks gange årligt og er afsat til fælles vedligeholdelse af udearealer og forskellige små reparationer. Beboerne forventes at deltage i arbejdslørdagen, men er man forhindret, er det også legalt, at melde fra.

Arbejdslørdagen startes som regel med et rundstykke, en kop kaffe og en sludder på terassen. Derefter fordeles opgaverne og beboerne arbejder frem til frokost, hvor dagen ofte afsluttes med en fælles frokost.

Opgaverne som udføres på arbejdslørdagen er blandt andet:

  • Vask af vinduer
  • Hækkeklipning
  • Lugning
  • Fejning af fælles stisystemer
  • Grundigere rengøring af fællesområder
  • Samt mange andre praktiske gøremål

Hvad er den enkeltes rolle i et bofællesskab?

Hver enkelt beboer i et bofællesskab spiller en vigtig rolle. Deltagelse i de fælles aktiviteter er nødvendig for at få en boform som denne til at fungere.

Bofællesskabet Askebakken kan tilbyde nogle gode rammer, som skal fyldes ud af de mennesker, som bor her. Det er vigtigt, at alle beboere hver især bidrager med noget energi, men det skal være op til den enkelte, hvor energien skal lægges.

Arbejdslørdage

Stormøder

Boligforeningen har en bestyrelse, som bliver valgt hvert år på generalforsamlingen i overensstemmelse med gældende vedtægter.

En af bestyrelsens opgaver er at indkalde til stormøde ca. hver anden måned. Her diskuteres alt mellem himmel og jord, og alle andelshavere kan sætte punkter på dagsordenen.

Stormøderne holdes i en uformel atmosfære og er oftest hyggelige.

Stormødet er i praksis boligforeningens øverste beslutningsmyndighed.

Andre arrangementer

Der er regelmæssige arrangementer for beboerne på Askebakken. Her kan blandt andet nævnes:

  • Teatertur
  • Biografklub
  • Filmaften i fælleshuset

Derudover er der tradition for at fejre Askebakkens fødselsdag, julefrokost og fastelavn.

Der opstår også sommetider mere spontane tiltag i forbindelse med dagligdagen eller over en fællesspisning fredag aften. Her er verdenssituationen blevet klaret mere end en gang!

Andre arrangementer